Hvad er godt at vide, når du skal vælge hovedtelefon til brug med dit digitalklaver? Vi kigger lidt nærmere på nogle af de ting der kan være relevante, når man skal vælge en god hovedtelefon.

1. Så neutral som mulig

Vi vil klart anbefale, at man går efter en hovedtelefon, der er så neutral i lyden som muligt. Det nytter altså ikke noget at bruge hverken iPhone hovedtelefoner eller BEATS der fremhæver specifikke frekvenser, ofte til fordel for diskant eller bas toner. Gå hellere efter en simpel Stereo hovedtelefon der går rundt om ørene, og sørg for at den ikke er skabt til et specifikt formål.

2. Køb ikke for billigt

Det ville også være enormt ærligt, at købe en alt for billig hovedtelefon der enten gik i stykker på puderne eller bøjlen, eller som simpelthen begyndte at skratte eller lign. Køb en god solid hovedtelefon fra et anerkendt mærke, og køb ikke for billigt. Producenterne har brugt enormt meget krudt og mange penge på, at lave lyden lækker for dig - hvorfor så miste det igen gennem en billig hovedtelefon. Du kan roligt vælge mærkerne AKG, Roland, Yamaha, Sennheiser, Beyerdynamic, Superlux osv.

3. Har du det rigtige stik?

Hvis du har et sæt gode hovedtelefoner i forvejen, kan det være du mangler en adapter. Vi ser oftere og oftere, at digitalklaverene har både minijack og jack indgang. Men det er ikke noget man kan regne med. Derfor kan det være, at du har brug for en adapter, eller i fagterm en "6.3 mm stereo jack han til 3.5 mm stereo jack hun". Det plejer ikke at koste mere end 15-20 kr. på nettet.

Mange digitalklaverer i dag har faktisk to hovedtelefonindgange, så man kan spille to personer sammen. Og faktisk kan mange af de her digitalklaverer også lave et Split/Dual mode, hvor man laver et split gennem tangenter, så man begge kan sidde og spille i det samme område.

Tjek også denne video ud, og kontakt os endelig for spørgsmål.